Knuffarcupen 19 mars. Ny variant med delfinaler.

Vi ska prova en ny variant av Knuffarcupen. Den 19 mars, 2016, gäller följande: Före lunch kör vi i 2 timmar. Varvräkningen är som tidigare. Förarbytena är som tidigare, minst 2 st. förarbyten på därför avsedd plats. Efter lunchpausen mellan kl. 12-13 indelas de tävlande lagen i olika delfinaler, förmodligen en C-, en B- och en A-final. Antal körda varv under de första två timmarna avgör i vilken final man hamnar. Segraren i C-finalen får även köra B-finalen. Segraren i B-finalen får även köra A-finalen. Finalerna körs i 15 minuter och flest antal varv vinner. Vid lika antal varv så vinner den som först passerar mållinjen efter det att loppet vinkats av. Minst 2 st. förarbyten ska ske under finalerna på därför avsedd plats (förarbyte i depån räknas inte). Vid otillåten körning delas varningar ut som resulterar i 1 minuts väntan på plattan. Domarna kan även stoppa ett lag från att köra vidare om de anser att den otillåtna körningen är grov eller om laget kör återkommande otillåtet.

Det nya reglerna och det nya reglementet kommer att läggas ut under fliken ”Knuffarcupen”.

Vi ser gärna att ni betalar in avgiften, 600:-, på Skoterklubbens bankkonto Swedbank, 8420-2, 903 527 060-3, senast tisdag den 15 mars. Detta så att vi kan minska på flödet av kontanter. Om ett lag inte kan komma till start på lördag 19 mars så ser vi till att betala tillbaks insatsen.